Oplossing voor je probleem

Website hoger in Google

Menno Bouma Kennisbank, Zoekmachine marketing tips 1 Reactie

Website hoger in Google? Van vrijwel al mijn klanten krijg ik dezelfde vraag: “Hoe komt onze website hoger in Google?”. In dit artikel heb ik een aantal praktische tips om je website hoger in Google te krijgen.

Schrijf vanuit het probleem van je klant

Bezoekers en Google vinden beide toegevoegde waarde erg belangrijk. Bezoekers hebben er baat bij dat ze een oplossing vinden voor hun probleem en Google vind het belangrijk om de beste oplossing te bieden voor haar klanten.

Oplossing voor je probleem

Verdiep je daarom in de problemen waar klanten, lees je doelgroep, tegen aan lopen. In mijn geval gaat het om problemen als “Hoe komt onze website hoger in Google?”.

Een bedrijf dat bedrijven helpt aan sales zal een artikel moeten schrijven over bijv. “Hoe krijg ik meer sales?”. Hun klanten zijn daar tenslotte naar op zoek.

Het feit dat jij gratis een deel van je kennis deelt en hiermee een oplossing bied voor je bezoeker, zorgt voor een enorme ‘gunfactor’. De bezoeker zal vaak enthousiast over je raken en je benaderen voor een vervolgopdracht.

Autoriteit en auteursfoto in Google

auteursfoto-in-Google

Bezoekers en Google vinden het beide belangrijk om specialisten te vinden. Specialisten zijn enorm goed in hun vak en kunnen daardoor oplossingen bieden voor problemen van klanten. Ook hier vind Google het belangrijk om specialisten te vinden omdat zij de zoekers in Google kunnen voorzien van een oplossing.

Specialist in je vakgebied wordt je door te laten zien dat je verstand van zaken hebt. Ook moet je ervoor zorgen dat je recensies ontvangt van je klanten, zodat zij uiteindelijk je nieuwe klanten over de drempel tillen.

Je auteursfoto in Google kun je krijgen door je Google+ account te koppelen aan je website, dit doe je op de volgende manier:

  1. Maak een Google Plus account aan
  2. Upload je profielfoto
  3. Vraag Google auteurschap aan via deze pagina
  4. Ga naar je Google Plus Profiel, kies profiel bewerken en vervolgens naar “bijdrager aan”.
  5. Vul hier je website url in en de url van je auteursprofiel op je site in

De technische zaken zijn hieronder vermeld

  1. Maak als volgt een link op uw webpagina naar uw Google+-profiel: <a href=”[profile_url]?rel=author”>Google</a>
  2. Vervang [profile_url] als volgt door de URL van uw Google+ profiel: <a href=”https://plus.google.com/109412257237874861202?  rel=author”>Google</a> Uw link moet de parameter ?rel=author bevatten. Als deze parameter ontbreekt, kan Google uw inhoud niet koppelen aan uw Google+-profiel.

Maak gebruik van social media

Iedere keer als je een Twitter tweet, een Facebook bericht of een Google+ bericht plaatst, krijg je een link naar je website. Dit heet ook wel een backlink en het principe wordt linkbuilding genoemd. Zodra iemand jou bericht liked of retweet dan heb je weer een waardevolle link erbij. Dit linkbuilden is 1 van de factoren die bijdragen aan de gemiddelde score van je website door Google (ook wel Pagerank genoemd). Hoe hoger je score, hoe hoger in Google.

Gebruik een intern of extern reviewsysteem

Zoals inmiddels al twee keer gezegd hecht Google veel waarde aan waarde voor haar bezoekers (ik kan het niet vaak genoeg zeggen). Om Google te laten zien dat jou website waardevolle inhoud bevat, kun je gebruik maken van een intern of extern beoordelingssysteem. Het resultaat ziet er als volgt uit:

beoordeling-in-Google

Je ziet dat ten eerste het zoekresultaat enorm opvalt door de sterren en het ook veel overtuigender is voor bezoekers om er op te klikken. Voor websitesystemen zoals WordPress, Drupal, Joomla, etc. zijn er verschillende plugins waarmee je beoordelingen in je website kunt inbouwen.

Meer tips om je website hoger in Google te krijgen?

Wil jij ook hoger in Google komen maar heb je geen trek om alles zelf te doen? Neem gerust eens contact op of bestel een Winstmagneet Website, dit websitepakket bevat alle nodige optimalisaties om je website hoger in Google te krijgen.

Succes!

Reacties 1

  1. Dit zijn heel handige tips, die eenvoudig kunnen worden uitgevoerd. Ik was niet eens op de hoogte van het backlinken door gebruik te maken van social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *