Webshop hosting

Webshop hosting is cruciaal voor een succesvolle webshop. Een goedlopende webshop wordt veel bezocht en intensief gebruikt. Er gaat ontzettend veel data door een server en alles dient zo snel mogelijk geserveerd te worden voor bezoekers.

De impact van snelheid voor je webshop omzet

De impact van snelheid op de omzet van een webshop is enorm. Moet een bezoeker na iedere klik 5 seconden wachten dan hoef je echt geen omzet te verwachten. Mensen zijn ontzettend gehaast online. Alles moet snel snel snel. Investeren in snelle webhosting voor je webshop is daarom ook een sterk conversie verhogende actie.

Lees meer over de impact van snelheid voor je webshop omzet

Webshop snelheid optimalisatie tips

Het optimaliseren van de snelheid van je webshop verhoogd het aantal conversies drastisch. Zo kan een investering van enkele honderden euro’s per maand een omzetverhoging van duizenden euro’s realiseren.

Lees meer over webshop snelheid optimalisatie tips

Shared hosting vs Dedicated hosting

Als je een snelle webshop wilt dan is het aan te raden om gebruik te maken van zogenaamde ‘dedicated hosting’ of een ‘virtual private server’. Hierbij staat de webshop op een geïsoleerde server en ervaart deze geen hinder van andere webshops die op dezelfde server geïnstalleerd staan. In tegenstelling tot goedkope ‘shared hosting’ staan wel meerdere webshops op dezelfde server waardoor de ene webshop de rest offline kan halen door piekbelasting.

Lees meer over shared hosting vs Dedicated hosting

Webshop hosting aanbieders vergelijken

Maar hoe kies je nu de juiste webshop hosting? Hoe kun je de juiste webshop hosting aanbieder vinden? Ik heb een vergelijking voor je neergezet waarin diverse hosting partijen onder de loep worden genomen.

Lees meer over webshop hosting aanbieders vergelijken