Start uw online winkel

Wil je een webshop beginnen? Goed idee! Steeds meer ondernemers hebben het plan om een webshop te beginnen. Met een goede e-commerce strategie bereik je meer mensen en krijg je meer verkopen. De uitdaging is om een succesvolle, winstgevende webshop te bouwen.

Wat voor soort producten verkopen goed?

Natuurlijk begin je het liefst een webshop met producten die goed verkopen. Maar wat voor soort producten verkopen goed? Met miljoenen verschillende producten is het moeilijk om succesvolle producten te vinden of om ze zelf te maken. Elke markt heeft producten die goed lopen, ook wel bestsellers genoemd. Maar bestsellercategorieën zijn ook vaak verzadigd. Hoe onderscheidt u uw producten van die van de concurrentie?

Lees meer over producten die goed verkopen

Start uw webshop

Online winkel beginnen met branding

Je kunt het beste een webshop beginnen met je eigen merk. Met je eigen merk kun je je eigen unieke identiteit creëren, heb je geen concurrentie op EAN-nummers en heb je meer controle over je bedrijfsvoering. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat de meeste producten een eigen merk hebben. Je eigen logo, je eigen stijl, je eigen gevoel. Dat is branding.

Lees meer over webshop branding

Laat producten maken voor je webshop

Als je een eigen webshop begint, kun je ervoor kiezen om zelf producten te maken of om producten te laten maken. Op deze manier kun je een productlijn opzetten onder je eigen merk of zelfs maar met één product werken.

Lees meer over producten laten maken

Begin je eigen producten te maken in een webshop

Zelf producten maken kan 2 dingen betekenen: je doet een nieuwe uitvinding of je maakt je eigen merk van bestaande producten. Het beste is om een product onder je eigen merk te maken en het op de markt te brengen. Als je je eigen product maakt, heb je veel meer controle over het eindresultaat en het assortiment.

Lees meer over je eigen producten maken

Een internationale webshop beginnen

Merkgebonden dropshipping

Sta je nog helemaal aan het begin van een webshop? Dan raad ik je aan om te beginnen met 'branded dropshipping'. In dit geval ben je op zoek naar een leverancier die bestellingen met jouw merk erop rechtstreeks naar de consument stuurt. Een voorbeeld is te vinden in een deel van het aanbod op https://www.lifedeals.com.

Lees meer over merk dropshipping