Webshop betalingen

Als je een webshop hebt dan zijn betalingen van klanten en van jezelf aan de orde van de dag. Aan de ene kant ontvang je betalingen van je klanten, aan de andere kant betaal je klanten terug bij een refund en investeer je in de inkoop van je voorraden.

Webshop betalingen ontvangen

Om betalingen van je klanten te kunnen ontvangen heb je allerlei betaalmethoden nodig. In Nederland is iDEAL uiteraard erg populair, maar ieder land heeft eigen populaire betaalmethoden. Daarom is het raadzaam om met een payment provider te werken. Voorbeelden hiervan zijn Mollie, Pay.nl, Buckaroo en meer.

Lees meer over webshop betalingen ontvangen

Customer Lifetime Value CLV

Refunds betalen

Een klant kan om tal van redenen een product retour willen sturen. Natuurlijk heb jij het geld van de klant in je pocket en je klant wil dat graag terug. Daarvoor dien je een zogenaamde ‘refund’ of terugbetaling te doen. Tegenwoordig hebben steeds meer plugins van betaalproviders een refund functie. Hiermee kun je met 1 druk op de knop een (deel)betaling doen terug doen aan de klant.

Lees meer over refunds betalen

Paymentproviders / betaalproviders vergelijken

Inmiddels groeien de payment providers als paddenstoelen uit de grond. Toch zul je ontdekken dat de kosten niet ver uit elkaar leggen. Met name als je grotere volumes doet, dan kun je interessante afspraken maken. Interessanter is om te kijken of de provider goede integraties beschikbaar heeft voor je webshop platform.

Lees meer over payment providers / betaalproviders vergelijken

Webshop betalingen in delen laten betalen

Een interessante ontwikkeling in e-commerce land is webshop betalingen in delen te laten betalen. Iemand wil bijvoorbeeld een apparaat van € 900,- euro kopen, maar heeft nu even geen budget. Wel is de klant in staat om 3 keer € 300,- te betalen. Op deze manier converteert de bezoeker toch naar een klant. In delen betalen is dus een conversie verhogende actie. Voor de ondernemer is er weinig risico omdat de partijen die verspreid betalen aanbieden verzekert zijn tegen wanbetalers.

Lees meer over webshop betalingen in delen laten betalen

Zoekmachine optimalisatie webshop