Webshop logistiek en fulfilment

Webshop logistiek en fulfilment nodig? Op deze pagina lees je tal van tips om je webshop logistiek te verbeteren.

Bestellingen verwerken met een webshop

Zodra je webshop staat en je start de marketing op dan zullen de eerste bestellingen binnen rollen. Maar hoe ga je dit oppakken? Hoe gaat dit proces in zijn werk? Bestellingen verwerken met een webshop heeft alles te maken met bepaalde order statussen. Deze statussen bepalen namelijk de communicatie naar de klant en eventuele geautomatiseerde processen.

Lees meer over bestellingen verwerken met een webshop

onderscheidend zijn met je webshop

Orderpicken met een webshop

Veel e-commerce bedrijven zijn begonnen in een zolderkamer of garage. Zelfs Amazon.com is begonnen in een kamertje. Het grappige is dat processen binnen een webshop veelal gelijk zijn behalve dat de schaal anders is. Van een paar rekken in de garage kun je transformeren naar een compleet geautomatiseerd warehouse.

Lees hier meer over orderpicken met een webshop

Retouren verwerken webshop

Helaas is nooit 100% van je klanten tevreden met je bestelling. Je zult vrijwel zeker retouren krijgen. Of je moet digitale producten verkopen. Er zijn tal van redenen waarom je een product retour krijgt. Het past niet, het is niet naar smaak, verkeerde kleur, beschadigd… De kunst is om je bedrijfsprocessen zo in te richten dat je dat magazijntje niet vol komt te liggen.

Lees meer over retouren verwerken met een webshop

Webshop logistiek automatiseren

Eén van de belangrijkste zaken bij e-commerce is om zoveel mogelijk de logistiek te automatiseren. Met name als je grotere order volumes hebt dan kan het snel een chaos worden als je geen automatisering toepast. Webshop logistiek automatiseren bespaart veel tijd en maakt je order processen vrijwel foutloos.

Lees meer over webshop logistiek automatiseren

WMS gebruiken voor je webshop

Als je serieus veel bestellingen en retouren krijgt dan kun je kiezen om gebruik te maken van een Warehouse Management System voor je webshop. Met een WMS kun je meer processen automatiseren en daarmee de efficientie binnen je bedrijf vergroten.

Lees meer over een WMS gebruiken voor je webshop

Kosten brievenbus pakket

Als je veel kleine pakketten verstuurd, dan is het raadzaam om de kosten van een brievenbus pakket eens onder de loep te nemen. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om een eigen contact op te nemen zodat de kosten van een brievenbus pakket lager worden.

Lees meer over de kosten van een brievenbus pakket

Kosten pakketten webshop

Verstuur je grotere pakketten die niet door een brievenbus passen dan kom je in de pakketten service. Ook hiervoor geldt dat als je grotere volumes stuurt, je speciale contracten kunt onderhouden met je vervoerders. Dit kan op maandbasis behoorlijk schelen in je transportkosten. Met name als je veel retouren ontvangt, zoals bij kleding, dan kan het zelfs bepalend zijn of je bedrijf wel of niet winstgevend wordt.

Lees meer over de kosten van pakketten voor je webshop

Webshop logistiek

Pakketdiensten / vervoerders vergelijken

Pakketdiensten vergelijken is interessant als je op zoek bent naar de meest voordelige vervoerder. Als je 1000 pakketten verstuurt per maand en € 1,- per pakket kan besparen dan is dat toch weer € 12.000,- per jaar bespaard.

Lees meer over pakketdiensten / vervoerders vergelijken

Webshop logistiek uitbesteden met fulfillment

Lopen de bestellingen je over het hoofd, wat heel snel kan gebeuren, dan kun je kiezen om je voorraad bij een externe partner op te slaan die ook de verzendingen en retouren voor je afhandelt. Dit wordt ook wel fulfillment genoemd. Op deze manier krijg je veel minder stress en kun je meer focus aanbrengen op marketing en sales.

Lees meer over webshop logistiek uitbesteden met fulfillment