Webshop producten inkopen bij een leverancier of groothandel

Webshop producten inkopen? Als je start met een webshop dan kun je ervoor kiezen om zelf producten in te kopen. Eigen voorraad zorgt voor een snelle levertijd en meer winstmarge omdat je meer tegelijk kunt inkopen bij je leverancier. Naast het aanleggen van eigen voorraad kun je kiezen voor dropshipping. Dit hoeft perse met Aliexpress producten maar kan ook met een lokale groothandel uit je regio.

Producten kiezen, voordat je begint met webshop producten inkopen

Maar welke producten ga je kiezen voor je webshop. Kies je voor lage prijzen en massa verkoop of hogere prijzen en minder verkoop. Met lagere prijzen bereik je meer mensen omdat meer mensen het budget hebben om je product aan te schaffen. Met hogere prijzen heb je minder klanten nodig voor dezelfde omzet maar is je bereik wel kleiner omdat minder mensen je product kunnen kopen.

Lees meer over producten kiezen voor je webshop

Waar koop ik webshop producten in?

Producten kun je bij verschillende partijen inkopen. Zo heb je diverse groothandels en leveranciers die je kunt vinden bij inkoopbeurzen, zowel online als offline. Daarnaast kun je kiezen om in te kopen bij een leverancier uit het buitenland die goedkoper zijn vanwege de lagere lonen. Zo kun je bijvoorbeeld in bulk producten in kopen via Alibaba.

Lees meer over waar je producten kunt inkopen voor je webshop

Webshop producten inkopen

Producten inkopen bij een groothandel

Producten inkopen bij een groothandel kun je doen door contact op te nemen met een fysieke groothandel of online groothandel zoals Alibaba.

Lees meer over producten inkopen voor je webshop bij een groothandel

Webshop producten inkopen in China

Producten inkopen in China kan erg interessant zijn vanwege de lage inkoopkosten. Dit komt doordat in China de lonen en andere kosten veel lager zijn. Echter dien je wel rekening te houden met de hoge transportkosten op dit moment.

Lees meer over producten inkopen voor je webshop in China

Dropshipping

Heb je geen behoefte aan eigen voorraad dan kun je kiezen voor (branded) dropshipping. Met dropshipping verstuurt jouw leverancier je bestellingen direct door naar de eindklant. Het voordeel is dat je zelf minder risico hebt en geen voorraad investering hoeft te doen.

Lees meer over dropshipping voor je webshop