E-commerce ontwikkelaar, marketeer en ondernemer

Leuk om kennis te maken!

Fijn dat je op mijn website terecht bent gekomen. Leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Menno. Mijn passie is om vanuit het niets iets moois te creëren en te bouwen aan de groei van dit project. Ik denk dat ik dit van mijn vader heb mee gekregen die actief was in de bouw. Het internet is een geweldig middel om vanuit het niets een succesvol project te bouwen. Je kunt in een korte tijd een groot publiek bereiken. Hierdoor heb ik er voor gekozen om e-commerce ontwikkelaar en marketeer te worden. E-commerce omvat alle activiteiten om succesvol producten online te verkopen.

Ik vind het leuk om mensen te helpen. Dit zal ik wel van mijn moeder hebben meegekregen, zij zit in de zorg. Ik help mijn klanten om hun producten te verkopen aan een online publiek. Dit doe ik met persoonlijke begeleiding op het gebied van technische ontwikkeling en marketing, maar ook met eigen  software en cursussen

Ik ben van mening dat de beste adviseurs ook de ervaringen van klanten mee moeten maken. Ik ben ondernemer in het bedrijf LifeGroep waarin twee internationale e-commerce bedrijven actief zijn, namelijk LifeDeals en LifeJobs.

Mijn persoonlijke doelen en visie

Persoonlijke doelen en visie

Mijn persoonlijke doelen zijn om te kunnen doen wat ik het liefst doe en waar ik het beste in ben. In een prettige omgeving. Met mensen die ik mijn energie kan overdragen en waar ik zelf energie van krijg.

Persoonlijk denk ik dat mijn kracht zit in mijn toegankelijkheid en mijn gecombineerde kennis van techniek, marketing, sales, financiën en cijferinzicht.

Mijn visie is dat je een geweldig leven hebt als je doet wat je het liefst doet. Dat je in een omgeving bent die bij je past met leuke, energieke en inspirerende mensen. Dat je als mens en ondernemer kunt doen waar je goed in bent. En daarmee ook nog een dikke boterham verdient. Dat je de drang hebt om te leren, om inspiratie op te doen en om waardevolle relaties op te bouwen. Dat je denkt aan je gezondheid door te sporten, gezond te eten en niet teveel (werk)stress hebt. Dat je jezelf kunt zijn en dat je met innerlijke rust kunt leven.

Hoe ik internet ondernemer werd

Hoe ik internet ondernemer ben geworden?

In mijn jonge jaren was ik altijd een maker. Een bouwer. Ik was altijd met materialen bezig om vanuit het niets iets moois te maken. Gaf me een paar planken, wat spijkers en een hamer.

Internet stond nog in de kinderschoenen. Ik had één van de eerste telefoons met een kleurenscherm. Ondanks dat er nog weinig gadgets waren zoals je ze nu kent, kreeg ik enorm veel inspiratie van de technologie. Ik wist zeker dat ik er later meer mee wilde.

Na de middelbare school kwam ik op de HBO-opleiding Communication & Multimedia Design terecht. Ik had ook net mijn internet bedrijfje opgestart. Werk voor klanten kon ik op school voor punten afstrepen ;).

Na in 2010 afgestudeerd te zijn combineerde ik mijn eigen bedrijfje met werk bij diverse internet bedrijven in Friesland. Toch knabbelde steeds het idee om volledig zelfstandig verder te gaan en ik had het idee dat er meer in zat.

Mijn internet bedrijf Lives Internet & Marketing kreeg steeds meer klanten waardoor ik fulltime verder kon. Ik merkte al gauw dat ik niet alleen voor klanten wilde werken, maar ook zelf meer van mijn inspiratie wilde uitwerken tot volwaardige bedrijven. Ik wilde ook minder mijn tijd inruilen voor geld. Ik wilde meer waarde en tools ruilen voor geld. Zodat ik zelf meer vrijheid kreeg om een vrije levensstijl te hebben en te kunnen ondernemen.

Vanuit deze visie en de gezamenlijke  behoeften van mijn klanten heb ik daarom diverse online software ontwikkeld, waaronder SocialMedia4You, Buddify en LocalTraffic. Deze tools helpen mijn klanten maandelijks en leveren ook maandelijks omzet op. Daarnaast heb ik 3 online cursussen gemaakt die klanten helpen op het gebied van online marketing. De tools en trainingen maakten het mogelijk om vrij te kunnen leven en te kunnen ondernemen.

Managen haal ik minder voldoening uit dan uit ondernemen. Ik onderneem graag en daardoor zoek ik na de bouw van een concept vaak een ‘product-owner’ die samen wil verder bouwen. Soms lijkt het alsof ik 10 dingen tegelijk doe, maar er zit een klein hecht team achter de meeste projecten in mijn kantoor in Bolsward.

Via LifeGroep participeer ik nog in een klein aantal start-ups vanuit mijn oude opleiding.

Een stukje over jou

Een stukje over jou, mijn ideale klant

Bij de start van mijn bedrijf nam ik iedere klus aan. Ik was een beginner en ieder gulden was er eentje. Het was een ontzettend toffe tijd. Ik vind het leuk om me te ontwikkelen en daardoor zocht ik ook steeds vaker klanten die me meer uitdaging gaven.

Inmiddels werk ik voor e-commerce ondernemers die minimaal 2 jaar actief zijn en ook voor een aantal miljoenenbedrijven. Ik merk dat ik mijn kennis en ervaring veel beter kan delen met deze groep ondernemers. Er zijn meer mogelijkheden om mijn expertise in te zetten.

Ik werk altijd erg transparant en vraag mijn klanten ook om meer openheid van zaken te geven. Ik wil graag cijfers weten zodat we er samen op kunnen sturen. Een samenwerking op goed vertrouwen.

Veel van mijn klanten zien mij als hun rechterhand waarmee ze dingen delen over hun persoonlijke en zakelijke leven.

Mijn persoonlijke leven

Mijn persoonlijke leven

Ik vind het erg belangrijk om iedere dag nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Mijn leven verrijken. Met nieuwe mensen, technieken, inzichten en inspiratie. Ik vind het ook leuk om het leven van anderen te verrijken. Kennis delen en goede gesprekken voeren doe ik daardoor regelmatig. Ik blog graag in mijn kennisbank om zo zelf nieuwe kennis op te doen en om lezers te inspireren. En het levert nieuwe klanten op ;). Ik heb inmiddels 10 jaar een relatie met mijn vriendin Marcy. We wonen samen in het stadje Bolsward (nabij Leeuwarden). Wekelijks ben ik als voetballer bij SC Bolsward te vinden. Op 17 september 2019 hebben we een dochtertje gekregen met de naam Nova Joy. Genoeg over mezelf, ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Lijkt het je interessant om te samenwerken?

Groeigesprek aanvragen