Boekhouder of accountant voor je webshop

Menno Bouma Administratie, Webwinkel starten 1 Reactie

Een boekhouder of accountant?

Als je weinig verstand of weinig zin hebt om met je boekhouding bezig te zijn dan kan een boekhouder je veel geld besparen. Een boekhouder kost uiteraard ook geld maar als hij of zij goedkoper is dan je zelf bent, dan is het aan te raden om met een boekhouder te werken.

Naast al het werk dat je uit handen wordt genomen, kent een boekhouder ook de mazen van de wet en kan hierdoor veel geld voor je besparen bij aangiftes van de BTW en inkomstenbelasting.

Aan te raden is om een boekhouder te nemen wanneer je uit de experimentele fase bent met je webshop. Je kunt in de startup fase geld besparen door zelf de facturen in je boekhouding aan te maken en je boekhouder de aangiften te laten doen. Als je hier duidelijke afspraken over maakt dan kom je achteraf niet voor financiële verrassingen te staan.

Het verschil tussen een boekhouder en een accountant

Verschil boekhouder en accountant: Boekhouder is een vrij beroep. Iedereen mag zich boekhouder noemen en advies geven. Een accountant heeft bepaalde diploma’s en is dus zeker op de hoogte van het belastingstelsel en de boekhoudregels. Een accountant is meestal wat duurder dan de boekhouder.

Reacties 1

  1. Dank je voor dit stuk over boekhouders en accountants. Je gelijk dat het inschakelen van een accountant slim is als je deze zaken niet snel zelf kunt. Zeker als je een klein bedrijf hebt zal de prijs die aan de accountant kwijt bent niet zo erg oplopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *