Staffelkorting en staffelprijzen instellen in Magento webshop

Menno Bouma Internet marketing, Kennisbank, Magento webshops, Winst 1 Reactie

In Magento worden staffelprijzen ’tier prices’ genoemd en staat dit onder het kopje ‘Prices’ als je een product aan het bewerken bent.

Staffelprijzen verhogen de omzet van je webshop

Staffelprijzen zorgen ervoor dat mensen sneller geneigd zijn om meer te bestellen. Meer bestellingen zorgen voor een hogere omzet. Belangrijk bij het invoeren hiervan is dat je wel goed blijft denken aan de winstmarge. Je moet voorkomen dat je tegen € 0,- winst staat te verkopen als iemand een grote hoeveelheid koopt.

The long tail

Staffelprijzen gebruiken voor je producten in Magento

Staffelprijzen zijn uiteraard in te zetten voor alle producten in je Magento webshop, maar worden met name gebruikt bij:

 • themagebonden producten; dit kan te maken hebben met het seizoen, Sinterklaas, kerst, pasen, etc.
 • slechtlopers; deze liggen alleen maar in de weg en wil je zo snel mogelijk verkopen
 • terugkomers; worden producten vaak besteld door vaste klanten dan kun je staffelkorting geven aan een bepaalde klantengroep
 • laag geprijste producten; door meer van deze producten te verkopen in 1 bestelling stijgt de gemiddelde orderwaarde

Seizoenen

Bereik nieuwe doelgroepen met staffelprijzen

Waar je webshop eerst gericht is op particulier, kan je webshop ineens interessant worden voor bedrijven en handelaren omdat ze korting krijgen bij grote inkoop. Door de steeds lager wordende marge en de hogere verkoop werkt dit meestal beter bij producten uit eigen voorraad.

Toon de besparing van de staffelprijzen

Webshop bezoekers zijn altijd uit op een goede prijs. Kreten als korting, minder betalen, e.d. doen het altijd goed. Toon daarom de korting in euro’s of in een percentage, dit voorkomt dat de klant moet rekenen en daardoor is de aankoopbeslissing sneller gemaakt!

kortingscode

Instellen van staffelkortingen in Magento

Staffelkorting dient per product te worden ingesteld. De korting kun je op de volgende manier invoeren:

1. Klik op catalogus > Beheer producten en kies het product.

2. Klik op het tabblad ‘prices’

3. Kies de staffelprijs per product.

Staffelkorting Magento

Klik rechtsboven op de oranje button ‘Opslaan’ en de staffelprijzen worden getoond bij het betreffende product in je webshop.

Hulp nodig van een Magento specialist?

Graag geholpen worden door een Magento specialist? Neem gerust eens contact op via het contactformulier of bel met 0515 856332.

Reacties 1

 1. Goedemiddag,

  Via google kwam ik op je site terecht. Ik zocht wat informatie over staffelprijzen in Magento voor onze nieuwe shop die we aan het inrichten zijn.

  We hebben alle staffelprijzen ingevuld, dat werkt allemaal prima. Nu komt er bij de producten het volgende te staan: Koop 125 voor € 1,75 per stuk. en bespaar ..%

  We bieden geboortekaartjes en trouwkaarten en de regel: Koop 125 voor € 1,75 per stuk. en bespaar 0% is voor onze klanten en ons niet relevant. Kan ik dit ook ergens uitzetten of krijg je dit standaard te zien als je met tierprices werkt?

  Hoop dat je mij verder kunt helpen.

  Hartelijke groet,
  Angela Veltmaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *