Gratis webshop software

Gratis webshop software kopen is een ideale manier om meer omzet te creëren met je bedrijf. Met goede webshop software kun je een professionele online winkel neerzetten die veel meer bereik heeft dan je lokale winkel.

Wat is gratis webshop software?

Customer Lifetime Value CLV

Gratis webshop software helpt je om een basis webshop neer te zetten. Ga je webshop software kopen dan is het goed om te letten op de volgende factoren:

  • basis mogelijkheden
  • uitbreiden d.m.v. extensies, modules, plugins
  • integratie met bestaande software voor zaken als boekhouding
  • programmeertaal; veel zijn gebouwd in PHP
  • gebruiksvriendelijkheid voor beheerders

Gratis webshop software kopen doe je met oog op de toekomst. Veel webshop platformen zijn tegenwoordig ‘open-source’, wat betekent dat het voor iedereen gratis beschikbaar is. Dat wil niet zeggen dat er geen kosten zijn. Je kunt de software installeren, maar zult snel overweldigt worden door de mogelijkheden. Al snel wil je aankloppen bij een webshop bouwer. Een specialist kan je helpen bij de installatie van de software en het implementeren van je wensen op het gebied van design en functies. Een webshop doe je niet na een jaartje weg, het is veelal een project voor langere termijn. Je wilt niet steeds opnieuw beginnen maar bouwen aan een waardevolle asset voor je bedrijf.

Waar kan ik gratis webshop software krijgen?

webshop software kopen

Een webshop koop je eigenlijk altijd in een gesloten of open licentie. Je koopt de broncode die door je ontwikkelaar is geprogrammeerd. Veel systemen hebben een open-source licentie. Deze software is gratis maar de implementatie kost het meeste tijd. De meeste bedrijven willen een design dat aansluit op de bestaande huisstijl en maatwerk om aan te sluiten op de bestaande platformen.

Daarnaast zijn er bedrijven die maatwerk webshop software ontwikkelen. Bij hen neem je veelal een betaalde licentie af om gebruik te maken van de software.

Gratis webshop software platformen zijn bijvoorbeeld Magento, Woocommerce en Spree Commerce. Mijn webshop https://www.lifedeals.com draait op Woocommerce met een op maat gemaakt design. Je kunt dus een bestaand platform gebruiken i.c.m. een eigen design. Bij open-source platformen heb je meer vrijheid en eigendomsrecht dan bij systemen die je leased zoals Lightspeed of Shopify. De meeste bedrijven werken samen met een e-commerce specialist zoals ik zelf om een set van e-commerce tools samen te stellen en zo een succesvol project neer te zetten.

Als je zelf aan de slag gaat met een webshop dan merk je al gauw dat het design het nét niet is of dat je bepaalde functies niet geïnstalleerd krijgt. Werk je met een specialist dan merk je snel dat het design er meer vertrouwd uit gaat zien en dat meer bezoekers converteren naar klanten.

Hoe kan ik gratis webshop software krijgen?

Webshop software kopen doe je door de software te downloaden of te bestellen via de website van het betreffende platform. De software installeer je vervolgens op de hosting server die je nodig hebt. Vanuit daar vind de installatie plaats in de internetbrowser. Je hebt dan een platform dat volledig in de cloud draait, je hebt geen eigen inpandige server nodig. Dit is ook veiliger tegen brand of andere ongevallen.

Zodra de webshop draait kun je zelf een design maken of een maatwerk design laten bouwen bij een (freelance) webshop bouwer.

Webshop software uitbesteden

freelance e-commerce manager

Gaat het gratis webshop software kopen je boven de pet en ben je liever met de creatieve- en verkoop kant van je bedrijf bezig dan kun je kiezen om de bouw van je webshop volledig uit te besteden.