Webshop software kopen

Webshop software kopen is een ideale manier om meer omzet te creëren met je bedrijf. Met goede webshop software kun je een professionele online winkel neerzetten die veel meer bereik heeft dan je lokale winkel.

Wat is goede webshop software?

Customer Lifetime Value CLV

Goede webshop software helpt je om een professionele en schaalbare webshop neer te zetten. Ga je webshop software kopen dan is het goed om te letten op de volgende factoren:

  • basis mogelijkheden
  • uitbreiden d.m.v. extensies, modules, plugins
  • integratie met bestaande software voor zaken als boekhouding
  • programmeertaal; veel zijn gebouwd in PHP
  • gebruiksvriendelijkheid voor beheerders

Goede webshop software kopen doe je met oog op de toekomst. Een webshop doe je niet na een jaartje weg, het is veelal een project voor langere termijn. Je wilt niet steeds opnieuw beginnen maar bouwen aan een waardevolle asset voor je bedrijf.

Waar kan ik goede webshop software kopen?

webshop software kopen

Een webshop koop je eigenlijk altijd in een gesloten of open licentie. Je koopt de broncode die door je ontwikkelaar is geprogrammeerd. Veel systemen hebben een open-source licentie. Deze software is gratis maar de implementatie kost het meeste tijd. De meeste bedrijven willen een design dat aansluit op de bestaande huisstijl en maatwerk om aan te sluiten op de bestaande platformen.

Daarnaast zijn er bedrijven die maatwerk webshop software ontwikkelen. Bij hen neem je veelal een betaalde licentie af om gebruik te maken van de software.

Goede webshop software platformen zijn bijvoorbeeld Magento, Woocommerce, Spree Commerce, Shopware. Mijn webshop https://www.lifedeals.com draait op Woocommerce met een op maat gemaakt design. Je kunt dus een bestaand platform gebruiken i.c.m. een eigen design. Bij open-source platformen heb je meer vrijheid en eigendomsrecht dan bij systemen die je leased zoals Lightspeed of Shopify. De meeste bedrijven werken samen met een e-commerce specialist zoals ik zelf om een set van e-commerce tools samen te stellen en zo een succesvol project neer te zetten.

Hoe kan ik webshop software kopen?

Webshop software kopen doe je door de software te downloaden of te bestellen via de website van het betreffende platform. De software installeer je vervolgens op de hosting server die je nodig hebt. Vanuit daar vind de installatie plaats in de internetbrowser. Je hebt dan een platform dat volledig in de cloud draait, je hebt geen eigen inpandige server nodig. Dit is ook veiliger tegen brand of andere ongevallen.

Zodra de webshop draait kun je zelf een design maken of een maatwerk design laten bouwen bij een (freelance) webshop bouwer.

Webshop software uitbesteden

freelance e-commerce manager

Gaat het webshop software kopen je boven de pet en ben je liever met de creatieve- en verkoop kant van je bedrijf bezig dan kun je kiezen om de bouw van je webshop volledig uit te besteden.