Webshop starten

Een webshop starten kan een goede omzet maker zijn voor je bedrijf. Bij het bouwen van een goede webshop komt alleen meer kijken dan de meeste ondernemers denken. Naast het bouwen van een webshop dien je ook rekening te houden met logistieke uitdagingen en internet marketing.

7-Daagse LeadStart Challenge

Volg de 7-daagse gratis LeadStart Challenge en krijg meer mensen naar je website of winkel.

Administratie van je webshop

Administratie is één van de kernzaken voor het runnen van een (online) winkel. Met een goede administratie krijg je overzicht en inzicht in de resultaten van je bedrijf en webshop. De administratie van je webshop kun je het beste apart van je winkel administratie doen. Met een boekhoudkoppeling kun je zorgen dat alle bestellingen en retouren op de juiste manier worden verwerkt in je boekhouding.

Administratie voor je webshop tips

Gratis Internet Marketing Cursus

Start met het krijgen van nieuwe klanten in de gratis 10-daagse Gratis Internet Marketing Cursus. Meld je nu aan!

Betalingen van je klanten in je webshop

Betalingen regelen voor je webshop? Uiteraard is het belangrijk dat je geld terug krijgt als iemand een product in je webshop koopt. Door je webshop te koppelen aan een betaalprovider (PSP, Payment Service Provider) kun je in één handomdraai verschillende betaalmethoden koppelen aan je webshop. Hierbij kun je denken aan iDEAL, Mistercash, Paypal, Creditcard, etc.

Betalingen in je webshop tips

Catalogus van je webshop

Een belangrijk onderdeel van je webshop is de catalogus. Zonder producten heb je geen webshop. De producten en product categorieen bepalen het raamwerk van je webshop. Hieronder vind je artikelen over het inrichten van producten en groepen in je webshop.

Catalogus webshop tips

Domeinnamen van je webshop kiezen

Het kiezen van een goede domeinnaam is cruciaal voor je webshop. Een domeinnaam is het merk. Het gezicht waarmee je naar buiten treed in Google en op social media zoals Facebook en Twitter. De meeste domeinnamen bevatten de juiste zoekwoorden en vertellen direct waarover de webshop gaat. Behalve domeinnamen die een echte merknaam bevatten, zoals Apple, Google, etc.

Domeinen voor je webshop tips

Fulfilment

Fulfilment is simpel gezegd het verwerken van bestellingen. Het logistieke proces dat je moet optuigen om te zorgen dat je snel veel bestellingen kunt afhandelen. En uiteraard om je beloften na te komen, zoals 'Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis'.

Fulfilment voor webshop tips

Geld verdienen online met een webshop

Geld verdienen met je webshop is het doel waar het bij de meeste ondernemers om draait. Winst maken om meer te investeren of om leuke dingen van te kopen. Het grote voordeel van een webshop is dat er geen grenzen zijn. Je kunt niet alleen verkopen aan Nederlanders, maar ook aan Belgen, Duitsers en aan andere landen.

Geld verdienen online tips

Klantenservice optimaliseren van je webshop

Sinds de opkomst van social media is het internet veel transparanter geworden. Het is erg eenvoudig geworden om een review te plaatsen op een review-website of op Facebook. Dit kan zowel een positief als negatief effect hebben. Het liefst hebben we natuurlijk allemaal positieve reviews, maar een zeer slechte review op een prominente plaats kan voor echte imagoschade zorgen. Met een goede klantenservice voorkom je dat je regelmatig negatief in het nieuws komt en versterk je het imago van je bedrijf.

Klantenservice webshop tips

Verzekeringen voor je webshop

Als webshophouder kun je je verzekeren tegen tal van zaken zoals diefstal van je voorraad, brand in je magazijn, virussen in je webshop, etc. Veel ondernemers vergeten zich tegen dit soort zaken te verzekeren of denken het niet nodig te hebben totdat het te laat is...

Verzekeringen voor je webshop tips

Verzending en retouren van je webshop

Eén van de belangrijkste zaken in je webshop is het verzend- en retourbeleid. Daarnaast is het van belang om de verzend- en retourprocedure zo efficient mogelijk in te richten in je magazijn. Met een goede logistieke operatie kun je veel bestellingen afhandelen en is je bedrijf beter bestemd tegen groei in de toekomst.

Verzending en retouren van je webshop tips

Gratis Internet Marketing Cursus

Start met het krijgen van nieuwe klanten in de gratis 10-daagse Gratis Internet Marketing Cursus. Meld je nu aan!