Fulfillment met je webshop; hoe besteed je pakketjes verzenden uit

Menno Bouma Fulfilment, Webwinkel starten 1 Reactie

Als je webshop eenmaal goed staat, dan is het meeste werk om je bestellingen te verzenden. Als je dit zelf doen dan zul je zelf iedere dag de pakketjes in moeten pakken en naar het postkantoor moeten pendelen. Wanneer je een bestelling binnen krijgt dan zijn dit de stappen:

  • pakbon printen
  • bestelling inpakken
  • invoeren op TNT website
  • stickers printen
  • naar TNT kantoor

De laatste stap kan natuurlijk 1 keer per dag.

Werken met een fulfillment bedrijf

Ik raad je aan om je bestellingen te laten verwerken door een fulfillment bedrijf. Een fulfillment bedrijf zorgt ervoor dat de bovenstaande handelingen je uit handen worden genomen en je enorm veel tijd bespaart. Erg handig en efficient!

Als je dan ook nog werkt met een payment provider dan gaan automatisch je bestellingen de deur uit.

webFulfilment

Het fulfillment bedrijf doet dit allemaal voor jou. In combinatie met een payment provider gaan vanaf nu alle bestellingen automatisch de deur uit. Super handig en reuze efficiënt!

Het is al snel goedkoper om een fulfillment bedrijf de orders te laten af te handelen dan als je dit zelf moet doen in een gehuurde opslag- en inpakruimte! Je profiteert namelijk mee met het schaalvoordeel van zo’n fulfillment-bedrijf

Waar moet ik op letten als met fulfilment begin?

Let er op dat je zoekt naar een bedrijf die product-fulfilment toepast. Er zijn ook andere vormen (bulk- en document-fulfillment) maar daar heb je niets aan.

Een product-fulfillment is namelijk gespecialiseerd in één-op-één bestellingen, en die bestellingen heb je met een webwinkel.

Let er ook op dat je de kosten goed hebt doorgesproken. De daadwerkelijke handelingkosten vormen maar een beperkt deel van de rekening. Het grootste deel van de fulfillmentkosten bestaat uit materiaal- en verzendkosten. Daarnaast kunnen onvoorziene extra kosten, zoals spoedjes, retouren, het herstellen van fouten, e.d. nogal oplopen. Bespreek deze kosten dus ook, dan weet je waar je aan toe bent.

Fullfilment bedrijven

fullfilment

Ik heb zelf de fulfillment aan TNT uitbesteed (helaas staat de mogelijkheid niet op hun website, verstandig is om ze zelf even te bellen). De kosten bedragen zo’n 3 euro per bestelling. Daarnaast betaal je nog de normale verzendkosten.

Ik hoor ook veel goede verhalen over @Warehousing. Deze jongens berekenen wel een bedrag voor de opslag. Dit is 75,- euro per maand plus 1,15 euro per grijpvak. Een grijpvak is één artikel. Als je dus 60 artikelen hebt betaal je in totaal 144,- euro per maand. De kosten per bestelling bedragen 2,35 euro. Dit is dus wat goedkoper. Ook bespaar je bij @Warehousing op de normale verzendkosten.

Naast TNT en @Warehousing zijn er natuurlijk ook andere fulfillment bedrijven, bijvoorbeeld Misi. Verstandig is om verschillende offertes op te vragen. De exacte kosten willen behoorlijk verschillen per webwinkel/product.

Reacties 1

  1. Wat ik zelf erg handig vind aan e-fulfilment is dat bestellingen ook na 22:00 verwerkt kunnen worden en de volgende dag dan al worden bezorgd. Ook is het handig dat je makkelijk kunt opschalen bij drukke periodes. Als je alles in je eentje moet doen, kan het namelijk tijdens de feestdagen heel moeilijk worden om alles op tijd bezorgd te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *