Betalingen afhandelen in je webshop, hoe werkt dat?

Menno Bouma Betalingen, Webwinkel starten Reactie plaatsen

De betaling is het belangrijkste moment voor een webshop

Het moment suprême voor een verkoper is wanneer een bezoeker daadwerkelijk bereid is om geld aan je uit te geven en klant van je te worden. Het moment van betalen. Het punt is alleen dat veel mensen het nog best spannend vinden om een groot bedrag af te rekenen. Vooral als het om duizenden euro’s gaat. Het moet veilig en betrouwbaar zijn.

Veilig en betrouwbaar betalingen ontvangen met je webshop

Om betrouwbaar over te komen is het aan te raden om op je webshop logo’s van bekende banken te tonen. Ook kun je gebruik maken van een SSL certificaat waarmee de verbinding versleuteld wordt, ook wel bekend van de groene adresbalk.

Het betalen moet ook makkelijk zijn. Krijgt de bezoeker het gevoel dat de betaling niet helemaal goed gaat dan haakt deze meteen af.

banner-veilig-betalen-snelle-bezorging-940x315-wit-jpg

Betalingen regelen bij de bank of bij een payment provider

Voor het ontvangen van betalingen met je webshop heb je in principe keuze uit 2 opties; via een bank of via een zogenaamde ‘payment provider’. Via Rabobank kun je bijvoorbeeld Omnikassa aanvragen. Het punt is wel dat je dan vaak alleen iDEAL hebt en geen buitenlandse betaalmethodes.

Het beste kun je werken met een payment provider. Dit zijn aanbieders die al die betalingen al geregeld hebben bij banken en die je eenvoudig kunt aansluiten op je webshop. In ruil hiervoor vragen zij een vergoeding.

Voorbeelden van payment providers voor je webshop

Een aantal bekende payment providers in Nederland zijn op alfabet:

  • Buckaroo
  • Icepay
  • Mollie
  • Multisafepay
  • Pay.nl
  • Sisow

Het verschil in de providers zit met name in het aanbod van betaalmethodes, de koppelingen met webshopsystemen, de transactiekosten en de eventuele maandelijkse kosten. Ook kan een API handig zijn als je een eigen webshopsysteem hebt ontwikkeld. Een laatste handige feature kan zijn dat je makkelijk geld terug kunt storten aan klanten.

payment-provider

Zelf maak ik gebruik van Pay.nl. Naast de goede klantenservice, kunnen ze ook automatische incasso’s ontvangen voor mijn trainingsprogramma’s. Ze hebben ook gunstigde tarieven en veel koppelingen beschikbaar.

Je kunt het beste even kijken welke provider het meest geschikt is voor jouw webshop. 1 ding is zeker, maak er gebruik van. Het scheelt enorm veel tijd, gedoe en het is enorm makkelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *