5 Geniale tips om je Deal te verkl*ten

Menno Bouma E-commerce, Geld verdienen online, Omzet / Winst verhogen, Verkooptraining Reactie plaatsen

verkooptraining-succes

Je herkent het wellicht wel. Je hebt bij een potentiële klant aan tafel gezeten en gaat met lege handen naar huis. Onderweg zit je gefrustreerd in de auto en te peinzen wat er nu mis ging. In dit artikel geef ik je 5 geniale tips om de deal tijdens een verkoopgesprek te verkl*ten.

1. Maak gebruik van een non-actieve houding en zit lekker onderuit gezakt met je mobiel te spelen

Een verkeerde eerste indruk maak je door een non-actieve houding aan te nemen. Dit kun je doen door onderuit gezakt te zitten en door bijvoorbeeld met je mobiele telefoon te spelen. En vooral blijven zitten als je prospect je een hand wil schudden.

2. Verdiep je niet in het doel waarom je het gesprek aan gaat

Je kunt de deal tijdens je verkoopgesprek mislopen door onvoorbereid het gesprek in te gaan. Stel jezelf geen doel voor, geef geen reden naar de klant maar begin gewoon te praten.

3. Neem geen agenda door

Met name als het gesprek erg lang lijkt te worden, is het handig om geen agenda door te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je prospect na minder dan 10 minuten de kluts kwijt is.

4. Vertel hoe geweldig je bedrijf is en denk niet aan wat de klant wil

Je bent het verkoopgesprek natuurlijk aangegaan om te vertellen hoe super je bedrijf is. Wat je klant wil doet er eigenlijk niet aan toe. Gebruik het laatste kwartier van het gesprek om de behoeften van de klant door te nemen.

5. Brei geen eind aan het gesprek

Een klant wil weten hoeveel jou oplossing ongeveer kost. Laat daarom de klant achter zonder dat hij de prijs van je product weet, zo maak je hem of haar lekker nieuwsgierig.

Natuurlijk geven deze tips aan hoe het NIET moet. Door het tegenovergestelde te doen van wat ik hier adviseer moet het ook jou lukken om de deal niet te verkl*ten.

Veel succes!

PS. Verkooptraining nodig? Huur me in als Ondernemerscoach.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *