SEO vindbaarheid verbeteren

Vindbaarheid van je website verbeteren in Google met deze 10 Tips

Menno Bouma Content Marketing, Internet marketing, SEO, Zoekmachine Optimalisatie 2 Reacties

Vindbaarheid van je website verbeteren in Google? Hoe zou het zijn als je op een duurzame manier een constante stroom van bezoekers krijgt naar je website? Dat zou toch fantastisch zijn! In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn eigen website beter vindbaar maak in Google met 10 handige tips.

1. Denk voor het bouwen eens goed na over de hiërarchie in je website

Een goede website heeft een duidelijke structuur, een duidelijke hiërarchie tussen verschillende pagina’s. Als je bijvoorbeeld een boekhouder bent dan kun je een aantal hoofdonderwerpen bedenken zoals Boekhouding, Administratie, etc. Dit zijn de kapstokken van je website. Hieronder ga je onderwerpen ophangen zoals Boekhouding uitbesteden, Administratie uitbesteden etc. Je kunt hierna eens goed gaan kijken op welke geografische gebieden je wilt richten. Als je net als mij in Friesland zit, dan kun je bijvoorbeeld eens een pagina maken gericht op Boekhouding uitbesteden Friesland. De url van deze pagina wordt dan ook /boekhouding/uitbesteden/friesland. Dit werkt ontzettend goed in Google.

Vindbaarheid SEO

2. Wees consistent in het publiceren van inhoud op je website

Door regelmaat aan te brengen in het publiceren van de blogartikelen op je website, breng je structuur aan in je website en ook zie je dat je website veel sneller groeit. Je kunt simpel een aantal momenten in je agenda vastpinnen om aan een blog te werken. Ik blog bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag in de ochtend. Soms publiceer ik deze direct en soms plan ik ze voor de avond op momenten dat mijn doelgroep online zijn.

3. Maak lange artikelen die verwijzen naar pagina’s van subonderwerpen in dit hoofdartikel

Google hecht enorm veel waarde aan grote pagina’s met meer dan 4000 woorden. Je kunt in zo’n artikel een opsomming maken van verschillende subonderwerpen en deze linken naar nieuwe pagina’s die volledig ingaan op deze subonderwerpen. Dit zijn letterlijk de kapstok pagina’s van je website. Dit zijn de hoofdpagina’s. Zelf maak ik gebruik van de plugin SEO Smart Links. Deze plugin maakt automatisch urls van woorden die ik vooraf heb ingevoerd naar de gewenste urls.

4. Heb doorzettingsvermogen in het publiceren van content

Ik heb je in tip 2 al gewezen op de consistentie van het publiceren van artikelen. Je zult daarnaast even geduld moeten hebben voordat Google jou vind en jou ook als autoriteit in je markt ziet. Dit kan soms weken tot maanden duren en veel ondernemers geven de moed op. Dit is juist het moment waarop je door moet zetten. Juist op dit moment kun je sterk onderscheidend vermogen opbouwen ten opzichte van je concurrenten.

5. Maak afspraken met jezelf

Ook deze tip heeft betrekking op tip 2 en 4. Het gaat over om afspraken met jezelf te maken en deze ook na te komen. Dit laatste is voor veel ondernemers erg lastig. Het strikt nakomen van je eigen afspraken. Soms denk je van ‘het kan vanmiddag of morgen nog wel even’. Zodra deze gedachten opkomen, moet je scherp zijn. Dit zijn de momenten waar je streng naar jezelf moet zijn en jezelf echt aan het werk moet zetten. Maak afspraken met jezelf, zet ze op een papier en zet er desnoods een handtekening onder.

6. Maak SEO hoge prioriteit in je takenlijst

Zoekmachine optimalisatie / SEO is ontzettend belangrijk voor een goede basis in bezoekers en omzet van je website. Een goede ondernemer heeft SEO als hoge prioriteit op zijn takenlijst en besteed hier minimaal een dag per week aandacht aan (8 uren per week). Op deze manier kun je een goede duurzame basis maken die niet zomaar wegvalt. Wat voor mij goed helpt is in een notitie app, bijvoorbeeld op je telefoon, een lijst van onderwerpen maken en deze afvinken zodra ze klaar zijn. Je ziet dan ook echt het proces groeien en je hebt ook meteen het eindresultaat inzicht.

7. Maak je blogartikelen SEO geoptimaliseerd

Zomaar een tekst schrijven en online zetten trekt geen bezoekers. Denk vooraf goed na over de zoekwoorden die je wilt verbeteren en verdiep je in SEO. Als je een WordPress website gebruikt, kun je de Yoast SEO plugin installeren en gebruik maken van de handige tips die je krijgt. Deze plugin maakt ook deel van mijn Winstmagneet website tool, dus mocht je hier interesse in hebben dan kun je altijd even contact opnemen. Over dit onderwerp is enorm veel informatie te vinden en ik zal hier ook meer over schrijven.

8. Automatiseer de publicatie op social media

Zodra je een artikel hebt geschreven wordt het tijd om deze met de wereld te delen. Je kunt dit doen door handmatig te posten op Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, maar je kunt ook gebruik maken van automatisering. Dit doe ik zelf door gebruik te maken van tools als Dlvr.it of Zapier. Hiermee kun je de RSS feed van je website koppelen en zorgen dat de blog artikel direct gedeeld wordt op social media zonder dat je deze handmatig moet delen.

automation-marketing

9. Denk aan de conversie van je website

Resultaat is enorm belangrijk voor je website. Je website moet jou omzet brengen. Richt daarom iets in je website in waarmee je bezoekers kunt omzetten naar klanten. Dit kan een inschrijving voor je mailinglijst zijn, een contactformulier, een webshop of alle drie 🙂 Je moet dus ook zorgen dat je bezoekers gestuurd worden naar deze elementen. Je kunt bijvoorbeeld onder ieder blogartikel een inschrijfbox voor je mailinglijst zetten of in de zijkant van je website.

10. Werk aan duurzame vindbaarheid

Je moet je website zien als een stukje vastgoed dat steeds waardevoller wordt. Vroeger kon je als webmaster diverse ‘illegale’ technieken gebruiken. Tegenwoordig straft Google dit direct af en moet je enorm veel moeite doen om er weer bovenop te komen. Door gebruik te maken van legale technieken, consistent te zijn en focus te leggen op SEO werk je aan echte duurzame vindbaarheid.

Wil jij ook de vindbaarheid van je website verbeteren in Google? Ik reken dat je wat kunt met deze 10 tips en als je ondersteuning wilt in de techniek en de internet marketing technieken die ik ook gebruik voor mijn website, neem gerust contact op.

Reacties 2

  1. Thanks! Ik blog nu al een tijdje 2 keer per week stipt op maandag en donderdag en heb inmiddels meer dan 35 geoptimaliseerde blogs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *