5 Redenen waarom je juist NU moet investeren in online marketing

Menno Bouma Conversie Optimalisatie, Copywriting, Internet marketing, Online Marketing, SEO, Social media Reactie plaatsen

Het klinkt bijna als “Wij van wc-eend adviseren wc-eend”. Een online marketing specialist die vertelt waarom je moet investeren in online marketing. Toch wil ik je laten zien waarom je juist nu met marketing op internet moet starten.

1. Geen bezoekers = Geen omzet

Als je een website, webshop of winkel hebt dan maak je pas omzet als mensen je toko bezoeken. Heb je veel bezoekers dan is de kans op omzet groot, heb je geen bezoekers dan heb je geen omzet. Met online marketing krijg je bezoekers naar je website. En niet zomaar een willekeurige groep mensen, maar een groep oprecht geïnteresseerden die door voorafgaande segmentatie op je website terecht komt. Deze segmentatie ontstaat doordat mensen zelf een zoekopdracht invoeren in een zoekmachine of zelf al een bepaalde Facebook liken. In tegenstelling tot reclame die noodgedwongen door je brievenbus knalt en net zo hard de papierbak in.

2. Geen fijne beleving = Geen resultaat

conversie-verbeteren

Stel je komt in een webshop en je hebt geen idee wat je moet doen. Geen zicht op de verzendkosten. Levertijd. Retourmogelijkheden. Betaalmethodes. En je krijgt geen beeld wat andere klanten vinden. Dan heb je geen fijne beleving. Online marketing is, naast het krijgen van bezoekers, zorgen dat bezoekers een fijne beleving krijgen. Dat ze hierdoor converteren van een bezoeker naar een klant. Dit proces wordt conversie optimalisatie genoemd. Een conversie van 1% naar 2% verdubbeld je resultaat.

3. Mensen zoeken eerst online

socialmedia-timeperday

Wat heb jij gedaan toen bij je op kwam dat je op reis wilde? Heb je toen de telefoon/tablet gepakt of ben je eerst naar een reisbureau gegaan. Ik weet bijna zeker dat je het eerste gedaan hebt. De meeste mensen willen direct met een gedachte aan de slag. En de meest makkelijke manier om een oplossing te vinden voor je gedachte is voor een online zoekmachine of social media platform te duiken en een zoekopdracht in te typen. En reken er maar op dat alleen op de eerste 10 zoekresultaten geklikt wordt. Daar moet je dus bij staan, anders doe je niet mee.

4. Online marketing is enorm gericht

Eerder in dit artikel heb ik het gehad over folders. Zo’n groot pak wat als een baksteen op de deurmat valt. 90% valt totaal buiten je interesse. Met het voeren van online marketing kun je zelf bepalen welke mensen je wilt bereiken. Dat zijn dus mensen die interesse hebben in jouw productassortiment. Je krijgt mensen op je website die niet koud binnen komen, maar al warm gedraaid zijn om bij jou een bestelling te doen.

5. Adverteren op internet is meetbaar

Heb je net een folder de deur uit gedaan en wil je weten wie deze heeft bekeken? Kan niet. Heb je een poster in de stad hangen en wil je weten hoeveel mensen er bij langs zijn gelopen? Kan niet. Ik wil niet zeggen dat het traditionele adverteren totaal niet meer werkt, maar het is onmeetbaar.

Op internet kun je bezoekers meten met Google Analytics, conversie meten met Optimizely, retweets bekijken, Facebook likes bekijken, bouncerates, openrates van je e-mails, weergaves, clickrates, etc. Iedere stap in een online marketingproces is een weergave of een klik en beide zijn te meten.

Bonus: 6. Het is schaalbaar.

Stel je besteed € 500,- per maand aan online marketing. Je krijgt daarvoor 1000 bezoekers waarvan 1% (10 personen) je product van € 250,- kopen. Als je tevreden bent met deze ‘return-on-investment’ dan kun je de voorkant eens verdubbelen naar € 1000,-. Als je merkt dat het resultaat ook verdubbelt dan heb je een enorm schaalbaar concept. Als je dan ook nog aan de conversie werkt zodat deze 2% wordt, dan ‘verdubbelt de verdubbeling’ ook nog eens.

Start daarom direct met online marketing en schakel mijn hulp in als Online Marketeer en lees mijn blogs.

PS. Heb je geen site, maar wil je dit wel en meteen goed? Start met een Winstmagneet website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *