Webshop software

Aantrekkelijke webshop, welke ingrediënten heb je nodig?

Menno Bouma Conversie Optimalisatie, E-commerce Reactie plaatsen

In een aantrekkelijke webshop is de kans groter dat een bezoeker je aanbod koopt. De conversie van bezoeker naar klant wordt hoger. In dit artikel deel ik de ingrediënten voor een conversieknaller :).

Het nut van een aantrekkelijke webshop

Als een webshop uitnodigt om te kopen, dan is de kans groot dat iemand bij jou een bestelling doet. Hoe aantrekkelijker je webshop, hoe effectiever je marketing wordt.

Stel je webshop heeft een bezoeker naar klant conversie van 1,5%. 1,5 bezoekers op de 100 koopt je aanbod. Iedere dag koop je 100 clicks via Google Adwords a € 0,40 per stuk. Je bent € 40,- per dag kwijt voor 1,5 verkoop. Je gemiddelde orderwaarde is € 100,-. Dus voor € 40,- krijg je € 150,- terug. Nu ga je aan de slag om de webshop nog fijner te maken en na enkele maanden is de conversie 2%.

Hetzelfde rekensommetje; je koopt 100 clicks voor € 40,- en nu kopen ineens 2 je product van € 100,-. Je omzet is € 200,-. Een stijging van maar liefst 33%!

aantrekkelijke webshop

Conversie optimalisatie en een aantrekkelijke webshop

Het bijzondere aan het verfijnen van de webshop is dat het nooit meer verdwijnt. Een investering in conversie ratio optimalisatie (CRO) blijft zolang de webshop bestaat. De optimalisaties zijn veelal een eenmalige investering, terwijl het rendement maandelijks terugkerend is.

Stel je besteed € 2.500,- aan het optimaliseren van de conversie en je webshop omzet was € 100.000,-. De conversie was 1,0%. Na de optimalisaties werd de conversie 1,5% en werd de omzet ineens € 150.000,-. Het jaar daarna heb je geen kosten van de CRO en is de omzet ook € 150.000,-. Er zijn maar weinig zaken waar je eenmalig in hoeft te investeren en blijvend rendement houdt.

Trucjes voor een aantrekkelijke webshop

De grote vraag is natuurlijk, hoe krijg ik een aantrekkelijke webshop?

Ik heb eerder een artikel geschreven over conversie optimalisatie. De belangrijkste zaken voor een aantrekkelijke webshop zijn:

 • Vertrouwen, is deze shop betrouwbaar?
 • Zekerheid, is het veilig om te bestellen?
 • Klantvriendelijkheid, kan ik ergens terecht voor vragen?
 • Gebruiksvriendelijkheid, werkt het een beetje makkelijk? Is het duidelijk?
 • Gunfactor, is het een leuk bedrijf en gun ik hen een sale?
 • Wederkerigheid, hebben ze iets voor mij gedaan waardoor ik iets terug wil doen?
 • Visuale uitstraling, oogt het professioneel en grafisch sterk?
 • Autoriteit / Specialist status, zijn ze goed in hun werk? Hebben ze keurmerken?
 • Sociale bewijslast, wat zegt het publiek? Hoe zijn de reviews?
 • Wetenschappelijke bewijslast, is aantoonbaar dat dit product werkt?
 • Schaarste creëren, oei ik moet er bij zijn, want de voorraad is beperkt!

Het loont dus veel als je werkt aan het ontwikkelen van een aantrekkelijke webshop. Zou je hierover willen sparren? Vraag een Groeigesprek aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *