Zichtbaarheid bedrijf verbeteren

Zichtbaarheid van je bedrijf verbeteren met deze 3 tips [VIDEO]

Menno Bouma Adverteren, Content Marketing, Internet marketing Reactie plaatsen

De zichtbaarheid van je bedrijf verbeteren zorgt ervoor dat je meer bezoekers krijgt en dat je, bij een goede conversie, meer klanten krijgt. Er zijn natuurlijk veel methodes om beter zichtbaar te worden, ik wil er toelichten die betrekking hebben op mijn vakgebied.

1. Maak een blog met kennis artikelen en video’s

Zichtbaarheid

Je kunt met een blog een echt kennisplatform maken van je website. Door bijvoorbeeld een jaar lang iedere week 2 blogs te schrijven heb je binnen een jaar minimaal 100 blogs op je website over jouw vakgebied. Je website zal een enorme autoriteit zijn op je vakgebied. Ook zal je website enorm goed ranken in zoekmachines zoals Google, omdat Google ziet dat je veel bezig bent met een specifiek onderwerp. Het investeren in een zogenaamde ‘contentstrategie’ zorgt ervoor dat je een ‘asset’ opbouwt. Een asset is een component dat steeds waardevoller wordt, een digitaal stukje vastgoed. De blogs die je schrijft blijven namelijk altijd bestaan zolang je website online staat. Iedere nieuwe blog is dus een verrijking van je vastgoed. Binnen enkele weken zul je al merken dat je structureel meer bezoekers krijgt die via zoekmachines op je site komen. Wil je hoger in Google met blogs dan raad ik je ook aan om eens naar mijn hoger in Google cursus te kijken.

[cs_global_blocks block=”3496″]

2.  Zichtbaarheid door het automatisch delen van blogs op social media

buffer-vs-hootsuiteEen blog op je website kan extra veel zichtbaarheid krijgen door deze te delen op je social media accounts. Echter hoor ik van veel van mijn klanten: “Ja, dat is leuk maar dan moet ik en op Twitter en op Facebook en op LinkedIn en op Google Plus inloggen”. Ik begrijp dat dit inderdaad niet erg praktisch is. Daarom hebben ze tools uitgevonden als Dlvr.it, Buffer en Hootsuite. Met deze tools kun je automatisch berichten inplannen en verspreiden over social media accounts. Een aantal van deze tools hebben een gratis pakket waarmee je 3 accounts kunt koppelen. Zo zou je bijvoorbeeld je zakelijke Twitter, Facebook en LinkedIn accounts kunnen doen. Je kunt ook een Winstmagneet Site koppelen middels een RSS feed zodat je berichten op je site automatisch gepost worden. Je zichtbaarheid zal enorm verbeteren.

3. Promoot je berichten met betaald adverteren

Facebook AdsEen blog, event of aanbieding kan veel meer zichtbaar worden als je het promoot middels een betaalde advertentie. Het voordeel van adverteren in bijvoorbeeld Facebook of Google is dat je erg goed kunt richten op een bepaalde doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld alleen je advertentie laten zien aan mannen tussen de 18 en 55 jaar in Friesland met als interesse voetbal. Als je een hoog geprijst product verkoopt dan loont het altijd om een mooi budget vrij te maken voor advertenties. Ik heb bijvoorbeeld een aantal klanten die via een webinar een high-end product verkopen van € 2.400,-. Uit ervaring weten ze dat ze minimaal 2 producten verkopen aan hun kijkers. Je kunt daarom makkelijk 10% van de omzet uitgeven aan advertenties. Met die € 480,- aan bijvoorbeeld Facebook Ads hebben ze én meer likes, én meer inschrijvingen op de mailinglijst én kijkers in het webinar. Belangrijk bij online adverteren is dat je kijkt naar de kosten per klik, de doorklikratio, de conversie naar bijvoorbeeld een aankoop, het aantal kliks en de bounce-ratio (het aantal mensen dat direct weggaat).

Ik zou zeggen, snel aan de slag! Word vandaag nog beter zichtbaar met je bedrijf.

[cs_global_blocks block=”3496″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *