Magento webshop koppelen aan Google Shopping

Menno Bouma Internet marketing, Magento webshops Reactie plaatsen

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een online catalogus en vergelijkingssite van producten van diverse webshops die zich hiervoor hebben aangemeld. Het platform maakt het mogelijk om je eigen webshop producten te koppelen. Deze producten verschijnen tevens steeds vaker in de zoekresultaten van Google.

Google Content API

Zelf heeft Google een zogenaamde API ontwikkeld waarmee productfeeds van webshops kunnen worden geimporteerd. Ik heb voor diverse klanten aan de API koppeling van Google Shopping met Magento gewerkt. Het is een flinke klus op dit goed op de rails te krijgen. Ook zijn de beoordelingen op de Magento website niet om naar huis te schrijven:

Alle info over de Google Content API

Gelukkig zijn er alternatieven! En ik heb de meest geschikte onderzocht, toegepast en het lijkt een hele verlichting te zijn (screenshots zijn van Magento Commerce website).

Simple Google Shopping

Magento koppelen aan Google Shopping

Simple Google Shopping maakt het vele malen eenvoudiger om je producten te exporteren naar Google Shopping. Met de gebruiksvriendelijk interface en de geruisloze werking is deze Magento extensie erg aan te raden. Let wel op; deze extensie werkt alleen voor Google Shopping.

Alle info over Simple Google Shopping

Data feed manager

Magento koppelen aan Google Shopping

Tenslotte hebben we nog de Data Feed Manager. Met deze tool is het mogelijk om verschillende productfeeds naar verschillende platformen te laten linken. Zo kun je bijvoorbeeld een feed naar Google Shopping doen en een feed naar Beslist.nl.

Conclusie

Er bestaan verschillende oplossingen om je Magento webshop te koppelen met platformen als Google Shopping. De prijs van de eerste extensie is gratis, de Simple Google Shopping is € 30,- en de Data Feed Manager is € 80,-. Op dit moment bieden de laatste twee bovengenoemde extensies naar mijn idee de beste oplossing, omdat deze simpelweg hun werk gewoon goed doen. We zitten niet te wachten op vervelende bugs en haperingen, maar willen toch gewoon een oplossing die werkt?

Update 25 april 2013

Vandaag kwam ik weer een zeer goede module tegen voor het exporteren van XML feeds naar externe websites, zoals Beslist.nl en Google Shopping.

https://store.nostresscommerce.com/xml-feed-export.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *