Na jaren van wachten is het eindelijk zover; Magento 2 is uit! In dit artikel geef ik je 10 redenen om je Magento installatie te upgraden. Maar toch zou ik nog even wachten, om de volgende redenen:
- Magento 2 is nieuw; waardoor er vaak nog bugs moeten worden gefixt
- En waardoor er ook nog weinig extensies en designs beschikbaar zijn
- Ook moeten Magento specialisten zich nog beter inlezen in de technieken om een goede partner te zijn.
Binnen enkele maanden zal Magento 2 stabiel zijn en zullen specialisten goed op te hoogte zijn. Waarom zou je dan moeten upgraden?
Magento 2: veiligheid
Door een verbeterde bestandsstructuur is de veiligheid van Magento veel beter geworden. Dit komt door de nieuwe ‘pub’ map waardoor Magento niet meer via http requests bereikbaar is. Beveiligingslekken zullen hiervoor veel minder vaak voor komen.
Magento 2: responsive webdesign
Magento ondersteunt responsive design; zowel de frontend als backend worden goed weergegeven op alle apparaten.
Magento 2: bestandsstructuur verbeterd
In Magento 2 zijn alle views verschoven naar de modulestructuur. Iedere module heeft zijn eigen view directory waarin je template, layout, js en css bestanden vind. Dit maakt het ontwikkelen van custom Magento thema’s een stuk eenvoudiger.
Magento 2: nieuwe technieken
Magento 2 beschikt over diverse technische verbeteringen, zoals ondersteuning van PHP 5.5, standaard less CSS preprocessor en standaard HTML5 templates. Met de komst van CSS3 is het mogelijk om gelikte animaties in je webshop te bouwen. Dit komt ten goede van de ervaring van je bezoeker waardoor deze sneller zal kopen.
Magento 2: Visual Design Editor
Met de komst van de Visual Design Editor is het mogelijk om zonder technische kennis aanpassingen te doen binnen het thema van de webshop. Hierdoor wordt het makkelijker om kleine wijzigingen door te voeren en hoef je niet steeds aan te kloppen bij een developer.
Magento 2: CSS preprocessing
Met CSS preprocessing wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om de CSS uit te breiden en te onderhouden. Het verbeteren van de frontend van de webshop zal hierdoor sneller gaan. Magento 2 maakt standaard gebruik bij Less, maar als ontwikkelaar kun je ook gebruik maken van Sass of Compass.
Magento 2: Magento UI Library
Magento 2 heeft een flexibele front-end bibliotheek met vrijwel alle basiselementen uit de Magento 2 front-end. Al deze elementen kan je aanpassen naar je eigen wensen. Voorbeelden van standaard interface elementen die je kunt aanpassen zijn breadcrumbs, dropdowns, pop-ups, tooltips, buttons, navigatie, formulieren en nog veel meer… Dit biedt developers de mogelijkheid om veel sneller een bestaand thema naar hun eigen hand te zetten of nieuwe thema’s te maken.
Magento 2: vernieuwde interface
Magento 2 is een stuk gebruiksvriendelijker dan Magento 1.9. Er is een splitsing tussen het beheer van het systeem en het beheer van de de shop. Het beheer van de shop bestaat uit o.a. Producten, Marketing en Content. Alle configuraties en zaken die je eenmalig instelt, vind je in het systeembeheer. Door verbeteringen in de layout is het beheren van producten ook veel eenvoudiger geworden.
Magento 2: verbeterde snelheid
Een grote opluchting van Magento 2 is de verbetering van de snelheid. Hierdoor kun je wellicht overschakelen tot een goedkoper hostingpakket. Een aantal verbeteringen zijn de modules die nu door de modules zelf geregeld worden. Hierdoor blijven thema’s lekker snel. De Magento 2 kern werkt met minder en lichtere elementen wat zorgt voor extra snelheid. Magento beschikt standaard over Varnish Caching en kan aangevuld worden met Full Page Cache.
Magento 2: automatisch testen
Een volledig nieuwe feature in Magento 2 is het vlekkeloze testingframework dat is toegespitst op performance. Er zijn meer dan 2,600 integratie, 7,700 unit, 100 JavaScript unit en 100 statische testen om je performance te verbeteren. Je kunt als developer eigen tests ontwikkelen om ervoor te zorgen dat je zo zeker mogelijk bent van succes bij livegang.
Dit waren de 10 redenen om met Magento 2 aan de slag te gaan. Mijn advies is om lekker te spelen met de nieuwe functies in een testomgeving en om over enkele maanden te starten met een echte Magento 2 shop!
Reacties 2
Hoi Menno,
Ik heb een vraag en hoop op een reactie 😉
Wij zijn sinds kort van Magento 1, overgegaan op versie 2. We draaien sinds half juli. We hebben een paar ‘oude’ modules meegenomen en verder veel ‘nieuw’ laten bouwen. Ik lees niet heel duidelijk op internet of Magento 2 tussentijdse updates nodig heeft. Is dat zo? En zo ja, hoeveel tijd nemen die per keer in beslag en hoe vaak moet je die dan laten uitvoeren? Ik hoor graag van je en alvast bedankt.
Nog een kleine aanvulling, helaas blijven er uit bovenstaande lijst 9 redenen over. Zo is de Visual Design Editor niet aanwezig in het uiteindelijke product. De Magento_DesignEditor core module is verwijderd uit de GitHub repository. Mijn vermoeden… hij komt ooit weer terug in de Enterprise editie.