[Video] Hoe pas ik mijn website aan voor Mobile-geddon?

Menno Bouma Internet marketing, Mobiel, Webshops, Zoekmachine Optimalisatie Reactie plaatsen

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=4gvlkq12deM” rel=”no”]

Waarom je website geschikt maken voor mobiele apparaten?

Steeds meer mensen krijgen de beschikking over een moderne smartphone. Tegenwoordig koopt zelfs 20-50% van het totaal aantal bezoekers via een smartphone. Als jij je website of webshop niet geschikt maakt voor mobiele apparaten dan heb je dus 20 tot 50% van je bezoekers die niet goed met je website overweg kunnen. En daardoor afhaken. En dat wil je niet.

Stel je diverse betaalde advertenties naar je website lopen van € 0,50 per klik. Als er per dag 100 mensen klikken ben je dus € 50,- kwijt. Als van deze bezoekers ineens een stuk minder mensen kopen omdat je website onhandig is, dan wordt je advertentie duur. De kosten worden hoger dan de inkomsten.

Ook zul je merken dat er aanzienlijk minder mensen op je website komen. Stel dat je per dag 100 bezoekers hebt waarvan 5 je product van € 100,- kopen. Dan heb je € 500,- omzet per dag. Als er dan ineens nog maar 50 mensen op je website komen dan kun je raden wat er met je omzet gebeurt. Die omzet daalt behoorlijk!

Een voorbeeld van een responsive website

Een responsive website herken je vrij snel. Maak je internet browser maar eens smaller tot mobiel formaat en je zult zien dat je website zich aanpast aan het formaat van je scherm (of niet).

Een voorbeeld is de website van mijn klant Vlagsma.nl, je ziet hieronder de ‘gewone’ weergave:

vlagsma1

Maak je het scherm van je internetbrowser kleiner dan zie je dit scherm:

vlagsma2

Je ziet dat de website zich heeft aangepast aan het scherm. Ook zie je dat de teksten op het scherm even groot zijn gebleven. Dit verbeterd de leesbaarheid en de conversie van je website; meer mensen kunnen beter overweg en kopen sneller je product.

Testen of je website ‘Mobile friendly’ is

Om te voorkomen dat je website verdwijnt uit de mobiele zoekresultaten, dient deze ‘mobile-friendly’ te zijn. Je ziet deze tekst ook voor je website staan als je Googlet op je bedrijfnaam (mits je website responsive is).

Je kunt je website hier testen.

Je website geschikt maken voor mobiele apparaten, ook wel responsive design

Je website wordt responsive door gebruik te maken van een responsive framework. Dit zijn templates van HTML, CSS en Javascript die zich aanpassen naar het schermformaat.

Een goed voorbeeld hiervan is Bootstrap:

bootstrap

 

Om dit te implementeren in je website heb je wel een expert nodig. Zonder technische kennis wordt het een onmogelijke klus.

Wil jij onvindbaar worden voor mobiele gebruikers en geen omzet maken?

Dan moet je niets doen! Wil je wel vindbaar blijven voor mobiele gebruikers en wel omzet blijven maken? Schakel dan hulp in van een techneut die dit voor je regelt. Zoals mij 😉

[su_button url=”/contact” style=”flat” background=”#e86a4d” size=”6″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: flask”]Neem nu contact met mij op voor een afspraak![/su_button]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *