10 manieren om Video toe te passen in je bedrijf

Menno Bouma Internet marketing, Video 1 Reactie

Video toepassen in je bedrijf? In dit artikel geef ik je 10 tips om op een goede manier te werken met video binnen je bedrijf en om meer mensen te bereiken.

Als je goed om je heen kijkt op internet, dan zie je dat video enorm in opkomst is. Een paar feiten op een rij:

  • video is voor Google 1 van de 4 peilers voor de komende jaren
  • Google plaatst video’s boven de tekstuele zoekresultaten
  • je kunt op Facebook een video advertentie maken voor € 0,004 per weergave

Je ziet dat alle partijen steeds meer prioriteit geven aan video. Dit komt omdat bezoekers liever een video kijken dan een tekst lezen. Ook heeft video een hoger entertainment gehalte en is het eenvoudiger om snel mensen te informeren.

Video toepassen in je bedrijf

Met video kun je op diverse manieren je bedrijf, je mensen en je producten laten zien. Wat je vooral merkt is dat het persoonlijk overkomt en mensen echt een band krijgen met diegene op de video. Hierdoor zijn mensen sneller geneigd om bij je te kopen dan bij een onpersoonlijke website. Mensen doen graag zaken met mensen.

Video kun je op verschillende manieren toepassen in je bedrijf. Hieronder ligt ik 10 manieren uit:

1. Video gebruiken voor een blogartikel

In een blogartikel kun je ervoor kiezen om een video te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld tips geven over een bepaald vraagstuk en met een flipover de zaken verhelderen.

2. Klantervaringen voor op je website

Als je een samenwerking hebt met een klant, kun je na bijvoorbeeld een maand naar de klant toegaan en een korte video opnemen waarin de klant verteld hoe de samenwerking gaat en hoe de eindresultaten zijn. Deze video’s kun je op je website plaatsen en zullen ervoor zorgen dat de conversie van je website omhoog gaat.

3. Een opdracht van je klant

Als je een case hebt van een klant waar je extra trots op bent, dan kun je ervoor kiezen om hiervan een video te maken. Uit mijn ervaring weet ik dat klanten dit extra leuk vinden als je het combineert met een bedrijfsvideo waarin de klant ook een stukje over zijn bedrijf kwijt kan.

4. Vermaak voor je achterban

Soms kom ik een leuk filmpje tegen die niet direct over mij gaat, maar wel een relatie heeft met mijn vakgebied. Ik deel deze dan bijvoorbeeld op mijn Facebook pagina en je zult zien dat tal van mensen deze video ook liken of delen, waardoor jij meelift op het succes van de video van een ander.

5. Over ons video / Over mij video

Voor mensen die voor het eerst kennis met je maken, is het erg goed om een video van jezelf op te nemen waarin je verteld wie je bent en wat je boodschap is. Mensen merken dat je authenticiteit hebt, hebben het gevoel 1-op-1 met je aan tafel te zitten en zullen sneller overgaan om verder kennis te maken.

6. Interview met een klant of bekend persoon

Bezoekers van je website vinden het leuk om iets van je te leren of om door jou vermaakt te worden. Dit kun je prima doen door een interview te voeren met een (succesvolle) klant of een bekend persoon. Deze bekende persoon zal dit interview ook delen met zijn achterban, waardoor jij dus ook beter in beeld komt.

7. Tutorial of handleiding

Om mensen iets makkelijk uit te leggen kun je een videohandleiding maken. Je kunt hierbij jezelf filmen of bijvoorbeeld een schermopname maken. Of een combinatie hiervan. Ik gebruik altijd het programma Screenflow om zowel het scherm als mezelf tegelijk op te nemen.

8. Videotraining

Iedereen heeft een passie en iedereen heeft een specifieke kennis. Met een reeks van video’s kun je andere mensen hierover laten kennismaken en er iets van leren. Deze videotraining kun je als product verkopen of gratis weggeven in ruil voor een inschrijving op je mailinglijst. Het een Winstmagneet Site is het mogelijk om dit te realiseren.

9. Impressie

Als je bijvoorbeeld een evenement geeft dan is het raadzaam om een cameraman mee te nemen. Dit kan al eenvoudig door iemand met zijn telefoon te laten filmen. Je kunt deze impressie gebruiken voor de promotie van het volgende event om mensen een goede indruk te geven.

10. Webinars

Een webinar is een live uitzending m.b.v. je webcam en webinar software. Je ontvangt mensen in een online webinar ruimte en verzorgd voor hun een presentatie. Tijdens een webinar maken mensen goed kennis met je en vaak ontstaat er een band met de kijkers en zal de conversie hierdoor hoger zijn.

Wil je meer binding met je klanten en aan de slag met video?

Schakel mij in als online marketeer!

Reacties 1

  1. Pingback: 10 manieren om Video toe te passen in je bedrijf - Ondernemer.frl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *