Magento webshop Chalrose

Menno Bouma Cases, Magento webshops Reactie plaatsen

Opdracht

Lives Internet & Marketing heeft in opdracht van Marieke van den Berg en Koen van den Berg van Smartconnexxion de internationale luxe mode webshop Chalrose.com ontwikkeld.  Lives is hierbij verantwoordelijk geweest voor zowel de grafische als technische onderdelen van de shop.

Magento webshop met diverse maatwerk oplossingen

Chalrose.com is ontwikkeld o.b.v. het Magento webshop platform. Met Magento en een aantal maatwerk oplossingen is het mogelijk geworden om een complexe internationale webshop in de markt te zetten.

De webshop is opgezet in het Nederlands en in het Engels om heel Europa te kunnen bereiken. Door het gebruiksvriendelijke platform Magento is het eenvoudig om zelf producten en andere teksten te kunnen vertalen.

Integratie met blogsysteem WordPress

Zoekmachines zoals Google hechten veel waarde aan vernieuwende websites. Daarom heeft Lives het blog- en beheersysteem WordPress geintegreerd in Magento, waardoor het eenvoudig is om zelf nieuwsartikelen te schrijven en hierdoor tevens hoge posities te scoren in Google.

Koppeling met nieuwsbriefsysteem Mailchimp

Om een goede communicatie neer te zetten met de klanten is er o.a. gekozen om een nieuwsbriefsysteem te ontwikkelen. Omdat de nieuwsbriefmodule van Magento tamelijk beperkt is, is er gekozen voor een koppeling met de nieuwsbriefapplicatie Mailchimp. Iedere nieuwe bezoeker die zich inschrijft voor de nieuwsbrief via de webshop zal hierdoor automatisch in Mailchimp verschijnen.

Geautomatiseerd en eenvoudig bestelproces

Om het bestelproces en het gehele logistieke traject zo soepel mogelijk te laten lopen is de standaard, uitgebreide bestelprocedure vervangen door een eenvoudig systeem. Tevens is een samenwerking en koppeling gestart met een zogenaamd fulfillment bedrijf. Hierdoor worden orders volledig automatisch verwerkt.

Oplossingen in het kort

Langdurige samenwerking

Chalrose en Lives zijn een langdurige samenwerking gestart om de online strategie verder uit te rollen. Hierbij wordt de focus gelegd op zoekmachine-optimalisatie, social media, concepting, gebruiksgemak en design.

Resultaat

De internationale webshop is te bekijken op www.chalrose.com. De overige domeinen zullen komende week worden gelanceerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *